Expert: Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină, nu printr-un vaccin

Din perspectiva profesorului, cel mai probabil „această epidemie va fi stopată nu datorită unui vaccin, care în niciun caz nu va fi disponibil atât de devreme pentru a o opri, ci graţie măsurilor de carantină pe care le luăm, măsurilor de limitare a circulaţiei virusului”.

„Sperăm cu toţii ca un vaccin să fie disponibil cât mai curând”, a explicat Massimo Galli, a cărui echipă de cercetători a izolat o versiune italiană a coronavirusului.

„Aş fi foarte fericit dacă s-ar confirma că vaccinul ar putea fi gata până în aprilie”, a adăugat Galli, pe un ton mai degrabă sceptic.

O carantină strictă a fost decisă în urmă cu 10 zile în cazul a 11 oraşe din nordul Italiei unde toate spaţiile publice (biserici, baruri, biblioteci, şcoli, muzee, primării) sunt închise. Persoanele care încearcă să iasă din aceste zone sunt pasibile de sancţiuni.

Şcoli, muzee şi biserici şi-au închis, de asemenea, porţile în trei dintre cele mai mari regiuni din nord: Lombardia (Milano), Veneto (Veneţia), Emilia-Romagna (Bologna), unde mai multe târguri şi evenimente expoziţionale au fost amânate.

Italia se află pe primul loc în Europa la numărul de contaminări, care au depăşit 2.500 marţi seară, numărul deceselor ajungând la 79. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 450 de noi cazuri confirmate.

Top