Conferința “ConRad 2019, the 23rd Nuclear Medical Defense”, Munchen, Germania

          În perioada 14-16 mai 2019, am participat la Conferinta ConRad 2019, the 23rd Nuclear Medical Defense, organizata de Bundeswehr Institute of Radiobiology, care a avut loc la Munchen, Germania. Evenimentul cu tema “Preparedness, Response, Protection and Research”, a reunite specialisti din domeniul medicine militare din peste 10 tari (Germania, SUA, Anglia, Ucraina, Italia, Polonia, Fran?a, Japonia, Rusia, etc.), iar programul stiintific a cuprins prezentari orale si postere. 

           

          Romania a fost reprezentata de colonel medic dr. Radu HERTZOG, (foto dreapta) comandantul Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare si dr. Simona BICHERU, (foto stânga) participând cu poster-ul “Effect of different antioxidants on X ray induced DNA double strand breaks (DSBs) using γH2AX and “comet assay”. Colonel medic dr.Radu HERTZOG, a avut oportunitatea de a discuta cu Directorul Bundeswehr Institute of Radiobiology, (foto mijloc).

              
         
            Tematica abordata în cadrul conferintei s-a dovedit a fi în concordanta cu preocuparile si activitatile stiintifice ale Sectiei de radiobiologie si protectie medicala împotriva efectelor radiatiilor ionizante, din cadrul Centrului de Cercetari stiintifice Medico-Militare (CCSMM), care are ca obiectiv de activitate cercetarea stiintifica medico - militara în domeniul apararii si protectiei fata de agenti chimici, biologici, radiologici si nucleari (CBRN).
            Cu acest prilej, colonelul medic dr.Radu HERTZOG, a discutat cu reprezentantii Bundeswehr Institute of Radiobiology, despre oportunitatea colaborarii în domeniul radiobiologiei si desfasurarea de cercetari experimentale in vivo, în scopul identificarii de noi metode de diagnostic si strategii terapeutice sau profilactice, în noua Biobaza acrediata de ANSVSA, care ofera conditii pentru gazduirea animalelor de laborator în acord cu standardele europene.                 
Top