Autoevaluarea Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare pe anul 2019

      Primul si cel mai important obiectiv ramâne cercetarea stiintifica medico-militara, la acesta adaugându-se si altele precum continuarea politicii de atragere de noi membri din domeniul biomedical în echipa de specialisti a Centrului de Cercetari stiin?ifice Medico-Militare, a dotarilor cu aparatura de înalta performanta si continuarea investitiilor în infrastructura de cercetare dar si identificarea solutiilor pentruconstruirea unui nou sediu în care se vor putea desfasura activitati administrative si de cercetare stiintifica.
  
     Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare a organizat diverse activitati de promovare a cercetarii stiintifice si de colaborare cu instituiii din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, precum si cu alte institutii de prestigiu din cercetare si sanatate, de referinta fiind întâlnirea cu tema“Importanta Radiobiologiei în asigurarea protectiei medicale împotriva efectelor radiatiilor ionizante si în  asistenta medicala în boala acutade iradiere”, în data de 17.12.2019, la Palatul Cercului MilitarNational.
      Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare a participat la manifestari Stiintifice internationale cu impact asupra activitatii de cercetare precum:
- Reuniunile de primavara si toamna ale Panelului de medicina si Factori umani (HFM) din Organizatia de Stiinta si Tehnologie (STO) a NATO, Berlin -Germania si Lisabona - Portugalia, la care a participat un ofiter. De asemenea, doi ofiteri au participat la grupurile de lucru aferente activitatilor RTG-278„Preventing and Countering Radicalization to violence, Oslo - Norvegia si RTG-306 „Translating Medical Chemical Defence Research Into Operational Medical Capabilities Against Chemical Warfare Agent Threats”, Nantes – Franta.
- 17th Medical Chemical Defense Conference,organizat? de Bundeswehr Institute of Pharmacology & Toxicology, München - Germania, 27-28.03.2019, la care au participat 2 p.c.c.
 
-ConRad 2019, The 23rd Nuclear Medical Defence, organizat? de Bundeswehr Institute of Radiobiology, München - Germania, 09-13.05.2019, la care au participat un ofiter si un p.c.c.
- Al 24-lea Congres al Comitetului Balcanic de Medicina Militara (BMMC), Tirana - Albania, 30.04-03.05.2019,  la care a participat un ofiter si trei p.c.c , care au prezentat 10 lucrari stiintifice (3 comunicari orale si 7 postere).
     Cu prezenta sa emblematica în universul cercetarii românesti, mândrindu-se cu faptul de a fi singura institutie de cercetare în domeniul protectiei si performantei umane, sanatatii asi vietii, care completeaza cu noi elemente si descoperiri la patrimoniul de cunosinte medicale ducând la îndeplinirea misiunilor specifice în domeniul cercetarii stiintifice medico-militare, cresterii performantelor  si protectiei medicale împotiva efectelor  agentilor CBRN si factorilor  caracteristici mediului operational, atât pentru protectia fortei, cât si a populatiei civile.
     Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare urmareste dezvoltarea infrastructurii din cazarma 2737 Pantelimon în spiritul conceptului ”Core facility & shared resources”, ce asigura abordarea integrativa a unui spectru larg de proiecte destinate apararii.
     Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare ramâne singura institutie care realizeaza activitati de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) pentru protectia Fortei si unica componenta de cercetare biomedicala în aparare din doctrina CIMIC.


 
Top