Vizita conf. univ. dr. ing. Lars Ole Fichte de la Universitatea Helmut Schmidt, din Hamburg, Germania, la Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare

       In data de 05.12.2019, col. med. dr. Radu HERTZOG, comandantul Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare a primit vizita domnului conf. univ. dr. ing. Lars Ole Fichte, de la Universitatea Helmut Schmidt din Hamburg, Germania, universitate partenera în cadrul proiectului „Biological effects of radiofrequency electromagnetic fields” (RFBio) derulat sub egida EDA. Acesta a fost însotit de cpt. comandor Georgiana Rosu, lector la Academia Tehnica Militara, director de proiect din partea României.
       Cu aceasta ocazie au fost discutate aspecteprivind validarea interactiunilor dintre câmpul electromagnetic si organism, determinarea impactului si nivelul de câmp la care se produc efectele negative, prin studii in vitro pe culturi celuare si in vivo (pe animale de laborator), la nivel celular si molecular, studii asupra sistemului nervos, pentru identificarea posibilelor modificari asupra metabolismului sau mecanismelor de schimb, evaluarea markerilor biologici specifici ai animalelor expuse la câmpurile RF.
       De asemenea au fost discutate  tipurile de experimente stiintifice in vivo care pot fi efectuate de catre Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare în cadrul acestui proiect.
 
Top