Vizita directorului Institutului de Radiobiologie al Bundeswehr la Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare

Vizita directorului Institutului de Radiobiologie al Bundeswehr la
 Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare
 
      La invitatia col. med. dr. Radu HERTZOG, comandantul Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare, directorul Institutului de Radiobiologie al Armatei Republicii Federale Germania, col. med. prof. dr. Matthias PORT, a efectuat în data de 19.09.2019, o vizita la Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare.
    Cu acesta ocazie au fost discutate aspect privind îmbunatatirea si dezvoltarea de noi capabilitati de cercetare biomedicala in domeniul radiobiologiei si protectiei medicale impotriva agentilor radiologici si nucleari, identificarea de noi metode de diagnostic si strategii terapeutice sau profilactice in boala acuta de iradiere sau expunerea la radiatii. De aseamenea, au fost analizate preocuparile si activitatile stiintifice comune in domeniul apararii si protectiei fata de agenti chimici, biologici, radiologici si nucleari (CBRN), precum si importanta conectarii la retelele intermationale de dozimetrie biologica ale NATO, UE sau IAEA (International Atomic Energy Agency) .
     Au fost stabilite noiposibiltati de colaborare interinstitutionale pentru cresterea nivelului de pregatire si cunoastere in domeniul radiobiologiei, oportunitatea participarii tinerilor cercetatori romani in cadrul unor programe de masterat in domeniul radiobiologiei la Universitatea Tehnica din Munchen.
 

 
Top