Evenimente

Autoevaluarea Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare pe anul 2019 03.02.2020

În data de 23.01.2020 a avut loc activitatea de autoevaluare a Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare. Din partea șefului Direcției medicale a participat domnul colonel ing. Dragoș Haralambie, șeful Secției învățământ și cercetare științifică medico-militară. Au fost prezentate principalele realizări ale instituț iei, modul în care au fost îndeplinite obiectivele prin desfășurarea activității de cercetare științifică în domeniul medico-militar asumate pentru anul 2019, contribuind la atingerea obiectivelor naționale de apărare și securitate, precum și obiectivele anului 2020.

detalii


Intâlnire cu tema: “Importanța Radiobiologiei în asigurarea protecției medicale împotriva efectelor radiațiilor ionizante și în asistența medicală în boala acută de iradiere” 24.12.2019

Intâlnire cu tema: “Importanța Radiobiologiei în asigurarea protecției medicale împotriva efectelor radiațiilor ionizante și în asistența medicală în boala acută de iradiere” In data de 17.12.2019, la Palatul Cercului Militar Național, colonel med. dr Radu HERTZOG, comandantul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare și Secția de radiobiologie și protecție medicală împotriva efectelor radiațiilor ionizante, a organizat întâlnirea cu tema „Importanța Radiobiologiei în asigurarea protecției medicale împotriva efectelor radiațiilor ionizante și în asistența medicală în boala acută de iradiere”.

detalii


Vizita conf. univ. dr. ing. Lars Ole Fichte de la Universitatea Helmut Schmidt, din Hamburg, Germania, la Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare 24.12.2019

În data de 05.12.2019, col. med. dr. Radu HERTZOG, comandantul Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare a primit vizita domnului conf. univ. dr. ing. Lars Ole Fichte, de la Universitatea Helmut Schmidt din Hamburg, Germania, universitate parteneră în cadrul proiectului „Biological effects of radiofrequency electromagnetic fields” (RFBio) derulat sub egida EDA. Acesta a fost însoțit de cpt. comandor Georgiana Roșu, lector la Academia Tehnică Militară, director de proiect din partea României.

detalii


Vizita directorului Institutului de Radiobiologie al Bundeswehr la Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare 26.09.2019


Apel identificare parteneri pentru realizarea unor contracte de servicii de cercetare pentru proiectul: ,,Dezvoltarea portofoliului de contramăsuri medicale împotriva amenințărilor CBRN prin cercetare experimentalăʺ în cadrul PSCD al M.Ap.N. 03.09.2019

Apel identificare parteneri pentru realizarea unor contracte de servicii de cercetare pentru proiectul: ,,Dezvoltarea portofoliului de contramăsuri medicale împotriva amenințărilor CBRN prin cercetare experimentalăʺ în cadrul PSCD al M.Ap.N. CCSMM dorește identificarea de parteneri în vederea: -realizării modelului experimental al trusei individuale de prim ajutor în cazul expunerii la agenți CBRN, activitate în cadrul proiectului „Dezvoltarea portofoliului de contramăsuri medicale împotriva amenințărilor CBRN prin cercetare experimentala. Partenerii interesați de depunerea unor proiecte în parteneriat cu CCSMM vor transmite intenții de colaborare până la data de 10 septembrie 2019, prin fax la nr. 021315 64 53

detalii


Apel identificare parteneri pentru competițiile de depuneri propuneri de proiecte în cadrul PNCDI 29.07.2019

Având în vedere intenția Ministerului Cercetării și Inovării de a lansa în perioada următoare competiții pentru proiecte de tip Transfer tehnologic către operatori economici și Proiecte experimentale demonstrative, Centrul de CercetăriȘtiințifice Medico-Militare, caută parteneri în vederea depunerii unor propuneri de proiecte pentru aceste competiții din PNCDI.

detalii


Conferința “ConRad 2019, the 23rd Nuclear Medical Defense”, Munchen, Germania 31.05.2019

În perioada 14-16 mai 2019, am participat la Conferința ConRad 2019, the 23rd Nuclear Medical Defense, organizată de Bundeswehr Institute of Radiobiology, care a avut loc la Munchen, Germania. Evenimentul cu tema “Preparedness, Response, Protection and Research”, a reunit specialiști din domeniul medicinei militare din peste 10 țări (Germania, SUA, Anglia, Ucraina, Italia, Polonia, Franța, Japonia, Rusia, etc.), iar programul științific a cuprins prezentări orale și postere. Romania a fost reprezentată de colonel medic dr. Radu HERTZOG, comandantul Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare și dr. Simona BICHERU participând cu poster-ul “Effect of different antioxidants on X ray induced DNA double strand breaks (DSBs) using γH2AX and “comet assay”.

detalii


Al 24-lea Congres al Comitetului Balcanic de Medicină Militară, Tirana, Albania, 2019 23.05.2019

În perioada 30 aprilie - 3 mai, la Tirana, Albania a avut loc al 24-lea Congres al Comitetului Balcanic de Medicină Militară la care au participat delegații din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.

detalii


Centrul de Cercetari Științifice Medico-Militare -- Autoevaluare 2018 16.01.2019

Marţi, 15 ianuarie 2019, autoevaluarea activitāţii pentru anul 2018.

detalii


BSDA 2018 (Black Sea Defence & Aerospace) 20.06.2018

Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare a participat la ediția a 7-a a expoziției Black Sea Defence & Aerospace (BSDA 2018) în perioada 16-18 mai 2018.

detalii


Congresul BMMC 2018 (Congress of Balcan Military Medical Committee) 13.06.2018

Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare a participat în perioada 11-13 mai 2018, la Congresul BMMC 2018 (Congress of Balcan Military Medical Committee), în Antalya, Turcia.

detalii


Top